Conditii, transport si retururi

Prevederi generale
Termenii si conditiile sunt aplicabile la achizitionarea online, de pe site-ul www.smartgalaxy.ro. Relatia dintre parti este guvernata de Legea Romana cu privire la protectia consumatorului (Legea 363/2007), legea comertului electronic (Legea 365/2002) si ordonanta privind cumparaturile pe Internet (OU 34/2014).

Profesionistul (vanzatorul) - orice persoană fizică sau juridică, publică sau privată, care acţionează în cadrul activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale în legătură cu contractele care intră sub incidenţa O.G. 34/2014, precum şi orice persoană care acţionează în acelaşi scop, în numele sau pe seama acesteia;

Consumator (cumparatorul) - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, aşa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Contract de vânzare - orice contract în temeiul căruia profesionistul transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul plăteşte sau se angajează să plătească preţul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atât produse, cât şi servicii;

Contract la distanţă - orice contract încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul.

Pretul si valabilitatea ofertei
Prețurile afișate pe site includ TVA și reprezinta pretul final. Prețul de achizitie este acela de la data efectuarii comenzii produselor, indiferent de modificările ulterioare. Preturile stabilite sunt in concordanta cu preturile recomandate exclusiv de catre producatori.

Confidentialitatea datelor
Absolut toate datele personale comunicate de catre Consumator, Profesionistului, vor ramane confidentiale, nu vor putea fi transmise catre terte persoane fără acordul Consumatorului in prealabil si vor fi folosite in conformitate cu legistlatia în vigoare. Protecția datelor are caracter personal. Puteti solicita in orice moment modificarea, actualizarea sau stergerea datelor dvs. din baza de date. 

Metode de livrare
Fan Courier, 15 RON pentru Bucuresti si Ilfov si 20 RON pentru alte judete in aria de acoperire a curierului. Produsul va fi livrat în decurs de 1 zile lucratoare de la data efectuarii comenzii. In cazul in care agentul companiei de curierat nu va gaseste la adresa de livrare, acesta este obligat sa va contacteze telefonic, iar in cazul in care nu va poate contacta, coletul se va intoarce in centrul de livrare, urmand ca sistemul de livrare sa inregistreze o noua impunere pentru expediere. Coletul va fi pastrat timp de 6 zile.

Modalitati de plata
Plata produselor se poate face cu cardul online, in rate, prin transfer bancar sau in numerar in momentul livrarii produselor comandate. La plata de tip ramburs se plateste angajatului firmei de curierat, care va emite pe loc o chitanta.


Politica de retur (denuntare unilaterala a contractului)
SmartGalaxy.ro comercializeaza gama de produse de la producatori autorizati, avand ca obiectiv principal satisfacerea fiecarui client in parte, oferind calitate la standarde inalte atat a serviciilor de livrare, cat si a produselor comercializate. Astfel, compania noastra ofera garantie completa pentru toate produsele comercializate.

Conform Ordonantei de Urgenta 34/2014 privind drepturile consumatorilor si in special a art. 6 alin. (1) lit. h), in cazul in care Consumatorul doreste sa returneze produsul din varii motive, beneficiaza de garantia returnarii in intregime a sumei platite, cu conditia de a respecta termenii de retur enumerati mai jos:

- Consumatorul are obligatia de a ne contacta telefonic, prin email sau corespondenta si de a inregistra o cerere de retur, verbala si scrisa (folosind pagina de contact a site-ului), in termen de 14 zile calendaristice de la data primirii produsului;
- Profesionistul rambursează toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea consumatorului, inclusiv, după caz, costurile livrării, fără întârziere nejustificată şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului în conformitate cu O.G. 34/2014 art. 11.
- Profesionistul isi rezerva dreptul de a evalua intr-un timp cat mai scurt produsul returnat si a stabili daca produsului i-a fost diminuata valoare prin urme de uzura sau deteriorari, atat hardware cat si software, aduse de catre Consumator, sau al caror ambalaj, etichete, tiple au fost indepartate, rupte sau lipsesc deoarece prin lipsa conformitatii acestora, valoarea produsului este diminuata. In acest caz si conform O.G. 34/2014 art. 14 „Consumatorul este responsabil în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.[...]”. Produsele a caror valoare a fost diminuata pot fi returnate insa conform O.G. 34/2014 art. 14 alin. (5) „[...]consumatorul plăteşte profesionistului o sumă proporţională cu ceea ce s-a furnizat până la momentul în care consumatorul a informat profesionistul cu privire la exercitarea dreptului de retragere, în raport cu acoperirea totală a contractului. Suma proporţională care trebuie plătită profesionistului de către consumator este calculată pe baza preţului total convenit în contract.[...]”
- Factura fiscala, certificatul de garantie si ambalajul produsului trebuie returnate impreuna cu produsul si toate accesoriile aferente in ambalajul original si nedeteriorat, iar returnarea se face prin aceeasi sursa de transport prin care a fost efectuata si expedierea. Echipa noastra va verifica starea produselor returnate intr-un timp cat mai scurt, iar daca totul este in regula, intreaga suma va fi returnata prin virament bancar, sau prin alta sursa convenita cu Consumatorul, in maxim 14 zile de la data returului.
- Conform O.G. 34/2014, persoanele juridice in calitate de Consumator nu intra sub incidenta si nu fac obiectul prezentei ordonante de urgenta.

Conform legii in vigoare, Consumatorul are obligatia de a suporta taxele de transport in cazul returului!
La plasarea unei comenzi, Consumatorul atesta, prin bifarea casutei de Termeni si Conditii, ca a inteles, a citit si este de acord cu termenii de garantie, conditiile si politica magazinului, inclusiv cu politica de retur!

Mai jos, datele de contact:

SC Drum&Bass SRL

Telefon: 0773779590
E-mail: contact@smartgalaxy.ro / smartgalaxyro@yahoo.com
Adresa de corespondenta: Sos. Oltenitei 26
041314 Sector 4, Bucuresti, Romania

Plata transportului retur este obligatia Consumatorului!
Coletul returnat nu trebuie trimis cu ramburs!
Intreaga suma platita de Consumator pentru produsul achizitionat, va fi returnata prin virament bancar sau in numerar dupa verificarea produselor returnate!